Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf uitvluchten om je hellend dak niet te isoleren

Ouvrier qui isole une toiture inclinee

Uitvlucht 1: “Het is niet dringend, we doen het volgend jaar wel.”

Je dak isoleren is een duurzame en winstgevende investering. Waarom wachten tot morgen? Elke dag verlies je geld. Isoleer dus nu en pluk meteen de vruchten!

De wettelijke normen voor isolatie worden bovendien voortdurend strenger. Denk maar aan de Europese norm voor nieuwbouwprojecten, die geldt vanaf 2021 en het energieverbruik drastisch moet doen dalen. Wie vandaag een nieuwe woning bouwt, wordt trouwens al gevraagd om zo veel mogelijk met die nieuwe norm rekening te houden. Ga er dus maar van uit dat dit de komende maanden ook het geval zal zijn voor renovaties.

Isoleer vandaag nog je hellend dak en maak nog gebruik van de huidige isolatiepremies.

 

Uitvlucht 2: “Isoleren hoeft niet. Wij verbruiken niet veel.”

Ook als je weinig energie verbruikt, blijft het interessant om je energiefactuur te verlagen en je ecologische voetafdruk te verkleinen.

Je dak isoleren zorgt ervoor dat je veel minder energie verloren laat gaan. Liefst 30% van het warmteverlies van een woning gebeurt via een slecht geïsoleerd dak. Door je hellend dak te isoleren kun je dus elk jaar heel wat besparen op je verwarmingsfactuur.

 

Uitvlucht 3: “We verdienen het geïnvesteerde geld niet terug.”

Fout. Je dak isoleren betekent geld besparen, want je energiefactuur zal dalen.

Het bedrag dat je uitspaart door je hellend dak te isoleren, verschilt naargelang de staat en de oppervlakte van het dak. Voor een normaal dak zit je echter al snel aan 365 euro per jaar, of een euro per dag! Zo wordt de investering al na zes jaar rendabel.

 

Uitvlucht 4: “Onze zolder inrichten? Niet nodig, we hebben al plaats genoeg.”

Door je dak te isoleren kun je ook de bewoonbare oppervlakte van je woning vergroten. Er zijn tal van mogelijkheden om van je zolder een gezellige en warme leefruimte te maken: een speelkamer, een leeskamer, kinderkamers … gebruik je creativiteit!

Je zolder gebruiken levert heel wat voordelen op voor jezelf en je gezin. Maak van deze verloren ruimte een leuke plek om te ontspannen!

 

Uitvlucht 5: “Het zal toch niet goed gedaan zijn.”

Fout. Lampiris selecteert de beste specialisten uit jouw regio om de isolatiewerken uit te voeren. Lampiris Isolatie verifieert op vraag van Test-Aankoop ook de offertes en facturen en zoekt naar een oplossing in geval van problemen of moeilijkheden.

Sinds de oprichting hebben al meer dan 1000 gezinnen hun vertrouwen geschonken aan Lampiris Isolatie voor de isolatie van hun hellend dak. Je krijgt bovendien tien jaar garantie op alle isolatiewerkzaamheden! Waarom zou ook jij niet een beroep doen op Lampiris?

Het isoleren van een hellend dak biedt heel wat voordelen voor het comfort van de woning. Isoleer vandaag nog je dak en geniet de rest van je leven van al die voordelen.

Wil je weten hoeveel dit zou kosten?

Ik wil een offerte voor de isolatie van mijn hellend dak

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen