Overslaan en naar de inhoud gaan

Ecosia: de zoekmachine die bomen plant met jouw zoekopdrachten!

Arbre écosia planté dans la terre

Ecosia is een Duits bedrijf dat inzet op ecologie en duurzame ontwikkeling. Ecosia, dat trouwens ook partner is van het WWF, belooft 80% van zijn reclame-inkomsten te investeren in programma's voor het aanplanten van bomen overal ter wereld. De zoekmachine doet ook haar uiterste best om haar CO2-uitstoot te neutraliseren, in alle transparantie.

 

Thumbnail

Wij zijn fan!

De zoekmachine werkt op precies dezelfde manier als Google: je tikt een zoekopdracht in het zoekvenster in. Een symbool in de rechterbovenhoek van de pagina geeft aan hoeveel bomen je al hebt helpen planten.

Sinds 2009 heeft het project al meer dan 3 miljoen euro opgebracht. Er werden meer dan 5 miljoen bomen aangeplant. Dat is niet niks! Om dat te vieren maakte Ecosia deze korte video:

Werkt het echt?

Om eerlijk te zijn: we zijn een beetje sceptisch over de resultaten van de zoekopdrachten. Onze collega's hebben ook een paar bomen helpen planten, maar de zoekopdrachten zijn niet precies gelijk aan Google, en de getoonde resultaten passen soms minder goed bij de zoekopdracht dan die bij Google.

Al bij al is dit een lovenswaardig initiatief om het internet 'groener' te maken, maar het kan nog wel wat kleine verbeteringen hier en daar gebruiken.

Ga zo door, jullie zijn op de goede weg! 

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen