Overslaan en naar de inhoud gaan

Bespaar elke dag € 1 op je energiefactuur dankzij je dak

vue intérieure de l'isolation d'une toiture

Je dak is verantwoordelijk voor 30% van het warmteverlies in je woning

Wist je dit? Je dak isoleren zorgt ervoor dat je aanzienlijk minder energie verliest. Dertig procent van het warmteverlies is namelijk het gevolg van een slecht geïsoleerd dak. Door je dak te isoleren bespaar je dus elk jaar tot 30% op je verwarmingsfactuur.

Bovendien vergroot je de bewoonbare oppervlakte van je huis. De geïsoleerde ruimte kun je immers inrichten als bureau of extra slaapkamer.

Goed om te weten : dakisolatie biedt ook in de zomer voordelen en  helpt om je woning langer koel te houden doordat het opwarmingsproces van je woning wordt vertraagd.

Concreet bespaar je ongeveer een euro per dag door je dak te isoleren.

 

Hoe hebben we dat berekend?

Dit bedrag is berekend door Test-Aankoop, partner van Lampiris voor isolatie. De investering om je dak te isoleren heb je na zes jaar terugverdiend.

Laten we even kijken naar het concrete voorbeeld van Test-Aankoop. De eigenaar bespaart in dit geval € 240 per jaar. Om de berekening te verduidelijken zetten we enkele zaken op een rijtje:

  • Het gaat om een woning in Vlaanderen en de werken zijn uitgevoerd in 2016.
  • De te isoleren dakoppervlakte bedraagt 34 m² (18 cm isolatie).
  • Het gaat om een plat dak plus een hellend dak.

De totale kosten bedragen € 2529. Daar gaan wel nog premies van af: in dit geval lopen de premie en de fiscale voordelen op tot € 1031.

Hoor ik daar het woord ‘premies’?

Of je nu in VlaanderenWallonië of het Brussels Gewest woont, je hebt altijd recht op een premie voor het isoleren van je dak. In Wallonië bijvoorbeeld heb je recht op een korting van vijf euro per vierkante meter geïsoleerd dak voor de eerste honderd vierkante meter. Afhankelijk van je inkomenscategorie kom je eventueel in aanmerking voor een verhoogd premiebedrag.

Let goed op: deze premie varieert volgens je gewest! Meer informatie vind je hier: https://www.lampiris.be/nl/isolatie/premies.

De opdracht uit het voorbeeld is uitgevoerd in Vlaanderen in 2016. Sindsdien is een aantal voorwaarden veranderd. Sinds 1 januari 2017 wordt namelijk de belastingvermindering van 30% van het factuurbedrag alleen nog in Wallonië toegekend. De overheid geeft diverse steuntjes in de rug om je te stimuleren om je dak te isoleren en zo je CO2-uitstoot te verkleinen.

In ons voorbeeld moest de klant zelf € 1498 op tafel leggen. De klant bespaart dus € 240 per jaar, terwijl de oppervlakte van het dak in dit voorbeeld nog vrij klein is!

 

Besluit

Het bedrag dat je bespaart door je dak te isoleren, varieert afhankelijk van de staat en de oppervlakte van je dak. Voor een normaal dak mag je echter al gauw rekenen op een besparing van € 365 per jaar, of een euro per dag!

Zes jaar om de investering eruit te halen, is uiteindelijk vrij kort. Als je kijkt naar alle voordelen en het profijt waarvan je levenslang geniet door je dak te isoleren, mag je wel stellen dat het sop zeker de kool waard is! Wat denk je?

Aarzel niet langer en vraag vrijblijvend een offerte

Ik wil een offerte voor de isolatie van mijn hellend dak

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen