Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgen zorgen beter voor hun verwarmingsketel dan voor hun auto!

technicien Lampiris qui entretient une chaudière

We hechten veel belang aan het onderhoud van onze verwarmingsinstallatie

Tegen de verwachtingen in blijkt uit het onderzoek dat de Belg over een goede installatie beschikt, zijn verwarmingsinstallatie heel belangrijk vindt en die ook geregeld laat onderhouden.

Het onderzoek toont aan dat de verwarmingsketel qua onderhoud een van de zaken is waaraan de Belgische consument het meeste aandacht besteedt, net na zijn woning, maar nog vóór de auto! Dat is uitstekend nieuws voor de koopkracht en voor onze planeet. Een regelmatig onderhoud verlengt immers de levensduur van een verwarmingsketel, verbetert de energieprestaties met wel 12% en doet de verwarmingskosten evenveel dalen.

 

Wettelijke verplichting is niet de enige reden voor een onderhoud

Zo'n 77% van de consumenten verklaart op de hoogte te zijn van de wettelijke verplichting om de verwarmingsketel regelmatig te laten onderhouden.

Angst voor boetes is echter niet de hoofdreden dat de consument zijn verwarmingsinstallatie op gezette tijden laat onderhouden. De belangrijkste reden (47%) is dat hij storingen en defecten wil voorkomen. Daarna komen de veiligheid (39%), de verlenging van de levensduur van de installatie (38%) en besparen op het verbruik (31%). Naleving van de wetgeving (27%) en het in orde willen zijn voor de verzekering in het geval van schade (25%) staan pas op de zesde en zevende plaats.

 

De top 5

De top 5 waar Belgen het meeste aandacht besteden aan onderhoud:

  1. Woning in het algemeen
  2. Verwarmingsketel
  3. Wagen
  4. Alarmsysteem
  5. Tuin

Lampiris onderscheidt zich met noodnummer

Het onderzoek onthulde tot slot dat slechts 45% van de respondenten beschikt over een noodnummer voor een snelle interventie door een verwarmingstechnicus bij een defect. Daarom biedt Lampiris alle klanten die ons het onderhoud van hun verwarmingsketel toevertrouwen een dergelijk noodnummer aan, dat elke dag de klok rond bereikbaar is!

Miniatuurvoorbeeld

Zegt het idee van een snelle interventie bij een panne je wel wat?

Ik ontdek de onderhoudsdiensten van Lampiris

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen