Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat te doen VOOR, TIJDENS en NA je verhuis?

Miniatuurvoorbeeld

Verhuisplannen? Weet dan dat je met een goed actieplan al een heel eind komt. Wat doe je vooraf? Wanneer plan je D-day in? En wat ná die grote operatie?

 

VOOR: inpakken & (bijna) wegwezen

• Een goed begin is het halve werk. Kijk goed rond naar de spullen die je hebt en stel je vooral de vraag of je die nog wel nodig hebt. Verhuis geen dingen die je toch niet meer zult gebruiken.

• Dozen slim inpakken is - écht waar! - een vak apart. Kijk hier voor tips én voor enkele handige apps die bij de verhuis van pas kunnen komen…

Breng iedereen op de hoogte van je grote plannen, van je beste vriendin tot je energieleverancier. Dat klinkt logisch, maar soms vergéét je dat gewoon in alle drukte. Klik hier voor een overzicht van wie je allemaal moet contacteren.

• Maak voor jezelf een to-dolijstje: een A4’tje met een planning van wat je wanneer moet doen. Geen georganiseerd iemand? Check dan de tips van een home organiser’, een expert in verhuizen, zeg maar!

• Goed om te weten: als je je verhuis online doorgeeft aan Lampiris, krijg je 10% korting op je groene stroom cadeau. Goed meegenomen, toch?

 

 

TIJDENS de verhuis: vanaf dag één dat befaamde thuisgevoel

• Maanden geleden heb je al een soort scenario uitgeschreven en eindelijk is het zover: de verhuisdag. Of je nu een beroep hebt gedaan op vrienden en familie of op een professionele verhuisfirma: hou de touwtjes strak in handen. Jij hebt het totaaloverzicht, dus je weet best welke verhuisdoos in welke kamer thuishoort.

• De morgenstond heeft goud in de mond: begin zo vroeg mogelijk met de eerste inlaadbeurt, zeker als je materiaal of een voertuig hebt gehuurd. Zorg voor koffiekoeken, energierijke tussendoortjes en verse soep. En idealiter toost je al in de late namiddag op je nieuwe en netjes ingerichte thuis!

NA: oef, het is gelukt! 

Heb je gebruikgemaakt van selfstorage om enkele spullen tijdelijk op te slaan? Dat kan een handige oplossing zijn om minder te moeten verhuizen op de verhuisdag zelf of om je nieuwe woning in je eigen tempo in te richten. Maar wacht ook niet té lang om die gehuurde opslagruimte leeg te maken, zo bespaar je geld.

Hou zeker de eerste maanden na de verhuis je meterstanden goed in de gaten. Wellicht zal je energieverbruik in je nieuwe woning hoger (of liever lager) liggen dan in je vorige huis. Probeer daar zo snel mogelijk een goed zicht op te krijgen, zodat je voorschotten daar goed op afgestemd zijn. Zo vermijd je onaangename verrassingen op je eindfactuur! Check hier voor meer info over verhuizen als Lampiris-klant…

Miniatuurvoorbeeld

Verhuis samen met Lampiris …

… en ontvang 10% korting op je energie

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen