Overslaan en naar de inhoud gaan

Tips voor een aangename temperatuur in je badkamer

Miniatuurvoorbeeld

Winter of zomer, in onze badkamer willen we het het hele jaar door gezellig warm hebben. Jezelf omkleden is nu eenmaal leuker bij een aangenaam temperatuurtje. In de meeste badkamers staat de temperatuur op zowat 24°C. Wie doucht bij 20°C of minder riskeert koude rillingen zodra je de kraan dichtdraait.

Maar hoe krijg je je badkamer in alle omstandigheden heerlijk warm? 

 

Besparen op verwarming?

Denk aan deze 3 tips!

Vloerverwarming

Rechtstreeks van de douche of het bad op een warme vloer stappen: heerlijk, toch? Vloerverwarming is met voorsprong de meest comfortabele manier om je badkamer te verwarmen. Jammer genoeg zijn de meeste badkamers nogal klein. Bovendien neemt de douche en het bad zelf ook nog eens plaats in. Door die kleine oppervlakte is het moeilijk om met vloerverwarming alleen de temperatuur tot 24°C te stoken. In de meeste gevallen zal je dus een bijverwarming nodig hebben, al is vloerverwarming een prima begin.

Elektrische radiator

Vooral in de winter is een extra elektrische radiator geen overbodige luxe. Zo een toestel kost niet al te veel geld. Kies voor een model met een blower, die de warmte snel verspreidt in de ruimte. Toegegeven: elektrisch verwarmen is niet de meest duurzame optie. Goed om te weten: er bestaan ook toestellen die zo goed als automatisch werken. In de radiatoren zit een aanwezigheidsdetector die je gewoontepatroon overneemt en de werking van je toestel er optimaal op afstemt. 

Is je ketel aan een onderhoud toe?

Lampiris regelt alles voor je

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen