Overslaan en naar de inhoud gaan

Lampiris maakt iedereen warm voor duurzame energie

Publicité sur l'accessibilité à l'énergie durable

Lampiris maakt iedereen warm voor duurzame energie

Maar wat verstaan we onder duurzaam?

We willen allemaal genieten van het comfort van energie, zonder daarbij het milieu te belasten. Dat is niet altijd makkelijk. Enkele eenvoudige acties maken echter al een verschil, en samen kunnen we deze uitdaging aan. Dit is wat we concreet voorstellen, uiteraard met respect voor onze waarden:

vijf waarden van Lampiris

Duurzame producten en diensten

  • Onze 100% gegarandeerde groene stroom

Onze manier van werken is volledig transparant. Een Europees traceerbaarheidssysteem garandeert dat iedere geproduceerde MWh elektriciteit hernieuwbaar is. Dankzij garanties van oorsprong kunnen we controleren of alle elektriciteit die bij ons aankomt, 100% groen is.

  • Meer dan 1000 lokale producenten van groene energie

Lampiris koopt energie in bij ruim duizend lokale producenten. Met die keuze onderscheiden we ons duidelijk van andere leveranciers. Elke maand sluiten nieuwe producenten zich bij ons aan, om de marktvraag volledig te kunnen dekken. Alle energie die we aan onze particuliere klanten leveren, is volledig afkomstig van die lokale producenten.

  • Onderhoud van je verwarmingsketel

Niet alleen goed voor je budget, maar ook voor het milieu. Je energiefactuur bestaat voor een groot deel uit verwarmingskosten: gemiddeld meer dan 1300 euro per jaar. Lampiris biedt een onderhoud- en reparatiedienst voor je verwarmingsketel. Met een beter rendement kun je immers flink wat besparen op je verbruik.

  • Isolatie

Je woning isoleren kan je energiefactuur met wel 35% doen dalen. Bovendien verhoog je hiermee de energiewaarde van je woning.

  • Mobiliteit

Elektrische mobiliteit is de toekomst. Er zijn tal van voordelen: een lagere CO2-uitstoot over de totale levensduur van de wagen, geen uitstoot van fijn stof, minder geluidsoverlast en minder mechanische slijtage – hierdoor is ook minder onderhoud nodig, wat dan weer goed nieuws is voor de portemonnee. Een elektrische laadbeurt is bovendien een pak goedkoper dan een volle brandstoftank.

  • Aardgas

Aardgas is weliswaar een fossiele brandstof, maar in tegenstelling tot aardolie of steenkool is het een ‘schonere’ energiebron. Zo produceert aardgas 25% minder CO2 dan stookolie. 

Onze partners

  • Natuurpunt

Het klikt tussen Lampiris Natuurpunt. Logisch: Lampiris zorgt voor de natuur via groene stroom en Natuurpunt focust op de bescherming van de natuur in Vlaanderen. Daarom zijn we intussen al vijf jaar hechte partners. Met onze acties hebben we al 75 hectare natuurgebied beschermd en 60.000 bomen geplant.

 

Benieuwd waar je energie vandaan komt?

Ontdek het nu!

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen