Overslaan en naar de inhoud gaan

Hét moment voor het onderhoud van je verwarmingsketel!

Homme qui regle la vanne de son radiateur

Door je verwarmingsketel te laten onderhouden, spaar je energie. Maar het is ook wettelijk verplicht, niet vergeten dus!

Waarom nu deze tip?

Het is slim om je verwarmingsketel te laten onderhouden tijdens de warme maanden, dus in de lente en de zomer, wanneer deze niet in gebruik is.

Hete seizoenen: de beste tijd om je ketel te onderhouden

Op die manier ben je zeker dat je verwarmingstoestellen in de herfst, wanneer je ze weer wilt opstarten, perfect in orde zijn om de koude de baas te kunnen. Zo is de kans kleiner dat je ketel in hartje winter uitvalt, precies op het moment dat hij op vol vermogen werkt en je die hard nodig hebt.

 

Waarom is het onderhoud van mijn verwarmingsketel verplicht?

Een verwarmingsketel is zoals een auto. Ze zijn beide noodzakelijk in je dagelijks leven en een goede werking is belangrijk voor je veiligheid. Net zoals je met je auto naar de technische controle moet, is ook het onderhoud van je ketel verplicht. Niet alleen om je woning goed te kunnen verwarmen, maar ook om in orde te zijn volgens de wet.

Ketelrevisie: een garantie voor je veiligheid

Daar komt nog bij dat je ketel op gas of huisbrandolie werkt, en die kunnen bij een lek of verkeerd gebruik erg gevaarlijk zijn. Dat risico is kleiner bij pelletketels, maar bij dit type ketel is het belangrijk om de leidingen schoon te maken om een vlamterugslag en vergiftiging te voorkomen.

Velen zullen deze verplichting lastig vinden, je moet immers op de dag dat de monteur langskomt een halve dag vrij nemen, of in het beste geval thuis werken.

Ketelonderhoud vermindert je energieverbruik

Maar dat is maar een klein ongemak in verhouding tot de gezondheidsrisico’s en hinder bij een defect apparaat. Bovendien zal de verwarmingstechnicus vaak meer doen dan enkel je ketel onderhouden. Zoals enkele nuttige tips geven om je energieverbruik te verminderen. Of advies voor de keuze van het model dat het meest aansluit bij je behoeften wanneer je ketel aan vervanging toe is.

Profiteer op dit moment van meer dan 20€ korting

Dat is nog een goede reden om je onderhoud te plannen! Geldig voor elk onderhoud dat vóór 31/05/20 is besteld.

 

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen