Overslaan en naar de inhoud gaan

Hét moment voor het onderhoud van je verwarmingsketel!

Miniatuurvoorbeeld

Door je verwarmingsketel te laten onderhouden, spaar je energie. Maar het is ook wettelijk verplicht, niet vergeten dus!

Waarom nu deze tip?

Het is slim om je verwarmingsketel te laten onderhouden tijdens de warme maanden, dus in de lente en de zomer, wanneer deze niet in gebruik is. Op die manier ben je zeker dat je verwarmingstoestellen in de herfst, wanneer je ze weer wilt opstarten, perfect in orde zijn om de koude de baas te kunnen. Zo is de kans kleiner dat je ketel in hartje winter uitvalt, precies op het moment dat hij op vol vermogen werkt en je die hard nodig hebt.

 

Waarom is het onderhoud van mijn verwarmingsketel verplicht?

Een verwarmingsketel is zoals een auto. Ze zijn beide noodzakelijk in je dagelijks leven en een goede werking is belangrijk voor je veiligheid. Net zoals je met je auto naar de technische controle moet, is ook het onderhoud van je ketel verplicht. Niet alleen om je woning goed te kunnen verwarmen, maar ook om in orde te zijn volgens de wet. Daar komt nog bij dat je ketel op gas of huisbrandolie werkt, en die kunnen bij een lek of verkeerd gebruik erg gevaarlijk zijn. Dat risico is kleiner bij pelletketels, maar bij dit type ketel is het belangrijk om de leidingen schoon te maken om een vlamterugslag en vergiftiging te voorkomen.

Velen zullen deze verplichting lastig vinden, je moet immers op de dag dat de monteur langskomt een halve dag vrij nemen, of in het beste geval thuis werken.

Maar dat is maar een klein ongemak in verhouding tot de gezondheidsrisico’s en hinder bij een defect apparaat. Bovendien zal de verwarmingstechnicus vaak meer doen dan enkel je ketel onderhouden. Zoals enkele nuttige tips geven om je energieverbruik te verminderen. Of advies voor de keuze van het model dat het meest aansluit bij je behoeften wanneer je ketel aan vervanging toe is.

 

Tips en een check-up?

Zoals bij de dokter geeft een algemene check-up je een beeld van de situatie op een specifiek moment. Je kunt bij Lampiris terecht voor deze algemene controle van je verwarmingsketel en de beoordeling van de huidige prestaties!

Na dit onderhoud bezorgt Lampiris je trouwens niet alleen het wettelijk verplichte attest, maar ook een verslag met de belangrijkste cijfers voor je ketel.

Deze check-up biedt heel wat troeven:

  • Je kunt het rendement vergelijken met het geheel aan ketels dat door Lampiris wordt onderhouden;
  • Je krijgt een idee van de resterende levensduur van je toestel;
  • Je krijgt een indicatie van het risico op een panne;
  • Je beschikt over een duidelijk beeld van de besparingen, uitgedrukt in euro, die je zou kunnen realiseren door je ketel te vervangen, een dienst die ook door Lampiris wordt aangeboden; 
  • En de lagere CO2-uitstoot wordt vergeleken met duidelijke concepten zoals de opname door bomen of de uitstoot van gassen tijdens een autorit.
Miniatuurvoorbeeld

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen