Overslaan en naar de inhoud gaan

Ga je verhuizen? Volg dan de tips van deze experte!

Miniatuurvoorbeeld

Rust in je woning, kasten, paperassen enz. brengt immers ook rust in je hoofd! Zo heb je alle tools in handen voor een vlotte en vlekkeloze verhuis. Fantastisch, toch?

Dit zijn haar drie gouden tips voor een verhuis zonder stress:

  1. SORTEER

De belangrijkste stap is ongetwijfeld je spullen geregeld sorteren en alles wat je niet meer gebruikt, weggooien. Dat advies geldt trouwens net zo goed voor wie niet verhuist. Een opgeruimd huis verhoogt immers het geluksgevoel.

 

  1. PAK DE ZAKEN AAN IN DE JUISTE VOLGORDE

Als je verhuist is het cruciaal om een planning op te maken van wat je precies wanneer moet doen.

Als je bijvoorbeeld je spullen nog moet sorteren, dan begin je met die stap. Vervolgens lijst je alle activiteiten en deadlines op: - dozen verzamelen: ongeveer twee maanden op voorhand

- bank waarschuwen, verzekeringen regelen enz.: één maand van tevoren - je post laten doorsturen: één week op voorhand - … Wil je zeker zijn dat je niets vergeet? Bekijk dan onze checklist!

 

  1. ANTICIPEER

We kunnen kort zijn: wie er op de laatste knip aan begint, haalt zich heel wat stress op de hals en riskeert zaken over het hoofd te zien. Er bestaan trouwens heel wat handige toepassingen om je te helpen bij je verhuis.

Het is ongelooflijk hoeveel mensen spullen verhuizen die ze absoluut niet of niet meer nodig hebben.

Anne van Anorganis

Wees goed voorbereid op je verhuis

Verhuis samen met Lampiris

Geregeld komen mensen die gestresseerd, van de kaart of ontmoedigd zijn door hun verhuis, bij Anne aankloppen. Ze helpt hen organiseren, lijstjes maken, anticiperen en steekt de handen uit de mouwen tot haar klanten het bos weer door de bomen zien.

 

Het is ongelooflijk hoeveel mensen spullen verhuizen die ze absoluut niet of niet meer nodig hebben.  Ze slaan de belangrijkste stap over, namelijk sorteren en ontspullen.  Daardoor schieten meteen ook de kosten omhoog: nutteloze spullen verhuizen neemt immers tijd in beslag.  Vaak komen deze dozen in hun nieuwe woning in de kelder of op zolder terecht, waar ze dan weer jarenlang ongeopend blijven staan. Het is me ook opgevallen dat heel wat mensen op de dozen niet vermelden wat erin zit.  Daardoor loopt de hele verhuis in het honderd, want vrienden, kennissen en verhuizers weten niet in welke kamer ze thuishoren. Bovendien kunnen sommige mensen door een gebrek aan organisatie niet aarden in hun nieuwe woonst. Ze slagen er niet in om alles netjes opgeruimd te krijgen  en zitten weken, maanden of soms zelfs voor altijd in een omgeving waar ze zich niet thuis voelen.” 

Ook al lijkt het soms een hele uitdaging, verhuizen zonder stress is perfect mogelijk.

Anne van Anorganis

Gelukkig is Anne soms ook getuige van verhuizingen waar alles wél op wieltjes loopt.

 

“Vraag je je af hoe je snel kunt verhuizen? Hier is een voorbeeld! Enkele jaren geleden hielp ik vrienden verhuizen van een huis naar een flat.  De bewoonbare oppervlakte bleef gelijk. Ze moesten echter hun ruime kelder en garage inruilen voor een kleine kelder en een parkeerplaats zonder opbergmogelijkheid.  Eén team verhuisde en monteerde de meubelen en een ander team pakte de dozen uit zodra de meubelen er stonden. Op één dag tijd waren alle dozen leeg en was alles netjes opgeruimd. ‘s Avonds kregen alle vrienden en familieleden die hadden geholpen, een heerlijke spaghetti voorgeschoteld.

Ook al lijkt het soms een hele uitdaging, verhuizen zonder stress is perfect mogelijk. Zo geniet je snel en in alle rust van je nieuwe woonst!” 

Het motto van onze home organiser? Een goede organisatie verhoogt je efficiëntie en brengt rust in je hoofd. En jij, heb jij nog verhuistips voor ons?

 

www.anorganis.be

Home organiser

Verhuis samen met Lampiris en ontvang 10% korting op je energie!

Ik verhuis

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen