Overslaan en naar de inhoud gaan

In de kijker: energieprijzen en onafhankelijke vergelijkingssites

personne qui analyse sa facture d'énergie à la loupe

Wat is een onafhankelijke vergelijkingssite?

Een onafhankelijke vergelijkingssite zet de producten en diensten van de verschillende leveranciers naast elkaar. Een aantal sites zijn erkend door de CREG, zoals mijnenergie.be of energie-vergelijker.be. Ze garanderen een absolute onafhankelijkheid en behandelen alle leveranciers op gelijke voet. Zo krijg je als consument een objectief en neutraal beeld van de verschillende tariefplannen, inclusief de diverse promoties. Op de vergelijkingssites kun je naargelang je energieverbruik selecteren op aanbieding, leverancier of prijs.

CREG Scan

De vergelijkingssite CREG Scan (nog maar recent online) is uniek in Europa. Je vindt er immers ook alle ‘slapende’ producten, die niet langer aangeboden worden. Op die manier kun je jouw energiecontract toetsen aan het huidige marktaanbod.

Goed om te weten: CREG Scan houdt bij de vergelijking geen rekening met promoties, in tegenstelling tot de meeste privésites, die de mogelijkheid bieden om promoties in de simulatie op te nemen.

De website van de CREG biedt ook een overzicht van de goedkoopste energieproducten op basis van de energieprijs alleen (de zogenaamde ‘energiecomponent’ op je factuur, exclusief netkosten, taksen en heffingen). Deze klassering is beschikbaar voor de drie gewesten en is gebaseerd op een door de CREG geraamd verbruik.

 

Op welke plaats staat Lampiris?

We doen er alles aan om onze tarieven zo scherp mogelijk te houden en aan te sluiten bij de marktprijs. In het CREG-klassement van 2 februari 2017 staat Lampiris bovenaan voor gas en elektriciteit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Lampiris doet het ook zeer goed in Vlaanderen (3e voor gas en 5e voor elektriciteit). Als klant van Lampiris geniet je steeds van exclusieve kortingen op al onze producten en diensten en in Wallonië (2e plaats voor gas en 6e voor elektriciteit, voor een standaardverbruik vastgesteld door de CREG).

Ons aanbod

We bieden drie tariefplannen voor 100% groene energie.

  • Lampiris Online: een onlineformule van één jaar met variabele prijs en uitsluitend onlinesupport (contact enkel per mail of chat).
  • Lampiris tip: een formule van 1, 2 of 3 jaar met variabele prijs voor wie weinig verbruikt.
  • Lampiris TOP: een formule van 1, 2 of 3 jaar met vaste prijs voor wie veel verbruikt .

Het tariefplan bepaalt dus of de prijs per kWh vast of variabel is gedurende de looptijd van het contract.

Meer weten? Raadpleeg onze productpagina .

Tip: je vindt je tariefplan op je afrekening.

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen