Overslaan en naar de inhoud gaan

Zonnepanelen kosten drie keer minder dan twintig jaar geleden

Thumbnail

Laten we even terugkomen op die enorme prijsdaling. In minder dan 20 jaar is de prijs met twee derde gedaald. Begin de jaren 2000 kostten zonnepanelen meer dan € 6000 per kWp (kilowattpiek = het vermogen van je zonnepanelen). Weet je hoeveel een installatie tegenwoordig kost? € 2000 per kWp. Dat is amper een derde van de prijs van twintig jaar geleden!   

Even een kleine simulatie:

Voor een gezin van vier, met een gemiddeld elektriciteitsverbruik van 4500 kWh, vertegenwoordigt een installatie een investering van zo'n € 6500 (6% btw). Het gaat hier uiteraard om een schatting, want de kostprijs van je installatie hang af van verschillende factoren, zoals de oriëntatie van je dak, het vermogen en het type zonnepanelen.

 

Meer info over zonnepanelen?

Bezoek onze pagina

Hoeveel kost een fotovoltaïsche installatie?

Om geen appelen met peren te vergelijken moet je op de verschillende offertes rekening houden met de volgende kostenposten:

  • installatie
  • omvormer
  • bekabeling, elektrische uitrusting en bevestigingssystemen
  • aansluiting op het net
  • mogelijkheden om je gegevens te beheren

Bij ons zijn de zonnepanelen, de plaatsing, de werkuren, de omvormer, de structuur en de controle door een erkende instantie altijd inbegrepen. Bovendien nemen wij de volledige administratieve afhandeling voor onze rekening! Wij zorgen ervoor dat kiezen voor groene stroom makkelijker is dan ooit!

 

Overtuigd?

Mocht je toch nog een zetje nodig hebben, dan kunnen we je alvast verklappen dat de zon een onuitputtelijke bron van energie is en dat zonnepanelen bijgevolg de perfecte oplossing zijn voor vandaag én morgen. Met een gemiddeld investeringsrendement van zo'n 9 jaar zijn zonnepanelen nog nooit zo rendabel geweest. Waarom zou je er dus niet snel van profiteren? 

 

Profiteer nu van de lage prijs van fotovoltaïsche zonnepanelen!

Vraag een offerte

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen