Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhuizen in coronatijd: 6 vragen en antwoorden

Déménagement pendant le confinement

Mag ik nog verhuizen?

JA, verhuizen is toegelaten, zolang de regels rond samenscholingen en privésamenkomsten worden nageleefd.

Wat zijn de regels voor huisbezoeken?

Voor je verhuist, moet je eerst nog op zoek gaan naar een nieuwe woning ... Gelukkig mogen vastgoedmakelaars nog steeds huisbezoeken organiseren. Al zijn er wel enkele regels:

1 - Een bezoeker per woning

Inderdaad, je bent de enige persoon die de woning fysiek bezoekt. De makelaar, eigenaar of verhuurder mogen dus niet samen met jou in de woning aanwezig zijn. Is dat wel het geval, dan riskeren jullie een boete. Je overtreedt dan immers de regels rond nauwe contacten. Het voordeel is wel dat je je toekomstige woning in alle rust kunt ontdekken, zonder dat je door iemand beïnvloed wordt. 

2 - Virtuele bezoeken

Sommige vastgoedkantoren bieden tegenwoordig ook virtuele bezoeken aan. Een origineel en veilig alternatief! Maar opgelet, je krijgt op die manier niet meteen een gevoel bij je woning. En dat zorgt misschien voor een lichtjes vertekend beeld.

Hoe regel je de adreswijziging?

Je adreswijziging is ongetwijfeld één van de belangrijkste stappen van je verhuis. Maar hoe pak je dit aan? In sommige gemeentes kun je immers zonder afspraak niet meer bij de dienst Bevolking terecht. Wil je alles tijdig in orde brengen, dan leg je best op voorhand een afspraak vast. Je hebt immers maar acht dagen om je verhuis aan te geven.

Vergeet je energieleverancier niet

Bezorg ons alle informatie over je verhuis, zoals je nieuwe adres en je exacte verhuisdatum. Wij zorgen ervoor dat je energievoorziening bij aankomst in je nieuwe woning meteen in orde is. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

Om je helemaal te ontzorgen, hebben we een overzicht gemaakt van alle documenten die je tijdens je verhuis in orde moet maken. Verzekeringen, post, bank, ... Je regelt alles in een handomdraai!

Déménagement entre amis pendant le confinement

Mag ik hulp vragen aan vrienden en familie?

Gelukkig mag je aan vrienden en familie vragen om een handje te helpen bij het verhuizen van je meubels en dozen. Maar let op dat je niet meteen al je vrienden en familieleden optrommelt ... Dit zijn de regels:

Je woont alleen

In dat geval mag je maximaal twee personen bij je thuis uitnodigen. Die personen mogen zich niet op hetzelfde moment in je woning bevinden.

Je woont samen met een partner of gezin

In dat geval mag je één persoon in je woning uitnodigen.

Het komt erop neer dat je verhuis in beide gevallen niet zo snel vooruit zal gaan. De oplossing? Vraag aan je familie en vrienden om buiten te helpen met het laden en lossen van je meubels. Buiten mag je immers met vier personen samenkomen, op voorwaarde dat je 1,5 meter afstand bewaart. De regels rond social distancing en de coronamaatregelen blijven immers van kracht.

Déménageurs professionnels avec masques qui déménagent un meuble

Een professionele verhuisfirma: een goede oplossing?

Maar gezien de huidige social distancing-maatregelen, raden we je ten zeerste aan om een verhuisfirma aan te spreken. Professionele verhuizers helpen je om je meubels efficiënt in je nieuwe woning te krijgen. Verhuisfirma's hebben bovendien alle nodige voorzieningen om je veiligheid te garanderen.

Wat mag je zeker niet vergeten op de dag van je verhuis?

Vergeet zeker de onderstaande dingen niet op de dag van je verhuis:

  • Je identiteitskaart
  • Een kopie van het einde van de huurovereenkomst, de huurovereenkomst of de verkoopakte om boetes te vermijden. (De politie kan je controleren en een boete geven als je niet in orde bent.)
  • Voldoende mondmaskers
  • Ontsmettende handgel
  • Handschoenen

Verhuizen in coronatijd vergt wat extra voorbereiding, maar het kan! Lees onze checklist voor een geslaagde en zorgeloze verhuis!

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen