Overslaan en naar de inhoud gaan

Stijging van de energieprijzen 2021: kies niet voor een vaste prijs!

Thumbnail

De energieprijs is zelden zo hoog geweest. Maar waarom stijgen de energieprijzen in 2021? We geven een paar verklaringen:

Herstel en hervatting van de activiteiten

De prijzen waren in 2020 historisch laag als gevolg van de lockdown. Nu de activiteiten langzaam hervatten, neemt de vraag naar energie toe. Dit verklaart de vrij plotse stijging van de energieprijzen.

Stijging van de prijs per ton CO2.

Voortaan kost een ton CO2 voor producenten van fossiele energie (gas/steenkool) € 55 euro, tegenover € 23 in 2020. Als gevolg daarvan stijgen ook de prijzen die op de markt worden aangeboden.

Europa wordt een gasimporteur

Vandaag slaat Europa minder aardgas op dan het importeert. Rusland voorziet bijvoorbeeld in 40% van onze aardgasbehoefte. De prijzen schommelen dus naargelang de druk van de landen waarvan wij afhankelijk zijn.

De lage temperaturen van deze zomer

Als het koud is, stijgt de vraag, dat is logisch! April en mei waren echter bijzonder fris. Dit verklaart de stijging van de prijzen voor gas en elektriciteit in 2021.

Een voorbeeld: voor een gemiddeld gasverbruik (15.000) met TOP-tarief dat vorig jaar werd ondertekend, loopt de besparing op tot € 138.

Voorbeeld

  • Reken voor een gemiddeld gasverbruik +274€ op uw jaarfactuur.
  • Reken voor een gemiddeld elektriciteitsverbruik op +151€ op uw jaarfactuur.

Deze prijzen zijn van toepassing op het 'energie'-gedeelte van je factuur. Wij hebben geen controle over de taksen en distributie- en transportkosten.

Vaste prijs = veilig?

Een vaste prijs biedt je een zekere stabiliteit. Je komt niet voor verrassingen te staan en als de energieprijzen stijgen, blijf je profiteren van een zeer aantrekkelijk tarief. Je hoeft je geen zorgen te maken en je hoeft geen tijd te verspillen aan het vergelijken van prijzen. Ons energietarief TOP is beschikbaar voor een looptijd van 1, 2 of 3 jaar.

Het is echter niet het moment om je prijs op lange termijn vast te leggen aangezien de energieprijzen momenteel hoog zijn. Daarom raden we je voorlopig af om voor een vast tarief te kiezen. Waarom?

Vaste prijs : niet het juiste moment

Als je vandaag voor dit type van contract kiest, zul je gedurende de looptijd van je contract een hoge prijs moeten betalen voor je elektriciteit en gas. Waardoor je dus niet zult kunnen profiteren van een eventuele daling van de energieprijzen.

Klik nu je prijs vast

Bereken je tarief

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen