Overslaan en naar de inhoud gaan

Schitterende wandelingen of fietstochten om in jouw buurt te ontdekken

Thumbnail

We hebben vaak de neiging om naar de Noordzee te trekken om er even tussenuit te gaan, maar België heeft ook massa's natuurreservaten, het ene nog mooier dan het andere!  En hoe kan je deze nu beter ontdekken dan tijdens een wandeling of een fietstocht?! 

Onze partner Natuurpunt biedt een platform aan waar je meer dan 400 wandelingen vindt, volgens jouw criteria (te voet of met de fiets, afstand, toegang voor personen met een beperkte mobiliteit, ...). 

 Elke wandeling zet een landschap, een natuurlijke omgeving en de typische diersoorten van onze regio's in de kijker. Er zal ongetwijfeld een beroep worden gedaan op jouw 5 zintuigen. Bovendien kan je, om je te begeleiden, de wandeling downloaden in PDF-formaat, waarbij de hele route wordt weergegeven. 

Hoe zien de kaarten eruit? Hieronder een wandeling in het Turnhouts Vennengebied, een natuurgebied dat Lampiris sinds enkele jaren mee helpt opbouwen.

Miniatuurvoorbeeld

Er zijn ook mooie wandelingen in Wallonië indien dat voor jou niet te ver uit de buurt is. Onze andere partner, Natagora biedt ook veel wandelkaarten aan.

 

Vergeet de huidige regelgeving echter niet voor je gaat wandelen:

Lichaamsbeweging in de buitenlucht is toegestaan en zelfs aanbevolen. Dit kan met gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen en met een vriend. Uitstapjes met gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen zijn toegestaan. Het is belangrijk om een redelijke afstand te bewaren.

 

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen