Overslaan en naar de inhoud gaan

Premiezoeker: de snelste weg naar bouw- en andere subsidies

Miniatuurvoorbeeld

Wist je dat er in Vlaanderen maar liefst 849 premies voor het rapen liggen? Of je nu huurder bent of eigenaar, bouwplannen hebt of op het punt staat een huis te kopen. En dat je ook nog geld kunt krijgen als je groen wil aanplanten of de afvalberg wilt verkleinen? Toegegeven: het lijkt onbegonnen werk om uit te zoeken waar je precies recht op hebt. Gelukkig is er de Premiezoeker, een geweldige website die je in no time laat zien hoeveel geld er op jou ligt te wachten en wat je daarvoor precies moet doen.

 

100% betrouwbare website voor premies

De site is een initiatief van het Agentschap Wonen Vlaanderen. Je mag dus op beide oren slapen: de informatie die je hier vindt is officieel. Lampiris keerde de Premiezoeker voor jou binnenstebuiten. De site blinkt uit in eenvoud, da’s alvast een goed begin. Bovenaan staan er vijf knoppen: Huren, Kopen, Bouwen, Verbouwen en Groen. Klik gewoon aan in welk vakje je plannen passen en vul daarna je woonplaats in. Dan wordt het spannend, want op de volgende pagina ontdek je welke premies er bestaan. Opgelet: niet elke premie is voor jou weggelegd. Neem nu de verwarmingstoelage van het sociaal verwarmingsfonds. Die is, logisch ook, voorbehouden aan lagere inkomens. Reken je dus niet te snel rijk, maar lees aandachtig de voorwaarden waaraan je als aanvrager moet voldoen.

 

Energiezuinig renoveren

De informatie die je krijgt is erg volledig. We raden je toch aan alles grondig te lezen. Onze tip: klik meteen door naar de website van de organisatie die de premie aanbiedt. Je vindt er extra info en alle documenten voor de aanvraag. Opvallend is dat vooral mensen met bouwplannen op steun kunnen rekenen. Vooral de verbouwers dan. Zij worden aangemoedigd om in de eerste plaats energiezuinig te renoveren.

 

Merkwaardige premies

Wil je alle premies kennen die je woonplaats voor jou in petto heeft? Dat kan. Bovenaan de zwarte balk staat er een zoekfunctie. Nadat je de naam van je stad of gemeente hebt ingegeven, krijg je een compleet overzicht. Het handige aan de zoekknop is dat je ook kunt zoeken op een specifiek project. Mensen die bijvoorbeeld fotovoltaïsche zonnepanelen wensen te installeren kunnen daar in zowat twaalf Vlaamse gemeentes nog altijd een vergoeding voor krijgen. Tenslotte willen we je er op wijzen dat het niet altijd gaat om premies in de strikte zin van het woord. Soms kan je profiteren van gunstige leningen of een verzekering gewaarborgd wonen. In bepaalde plaatsen kan je dan weer rekenen op een vermindering van de onroerende voorheffing. Voor zover je woning een voldoende laag E-peil heeft, tenminste. En dan zijn er nog enkele hoogst merkwaardige premies. Zo komt de gemeente De Panne tussen bij de aankoop van een (brom-)fietsslot. Bonheiden, De Pinte en Essen tasten dan weer in de buidel wanneer u met natuurverf aan de slag gaat. De meest sympathieke premie? Die voor het gebruik van herbruikbare luiers, zonder enige twijfel…

 

Premie opsnorren?

Snel naar de Premiezoeker!

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen