Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook voor je verwarmingsketel is de vakantie voorbij

technicien qui entretient une chaudiere

Neemt je verwarmingsketel wat langer vakantie?  

 

Heb je zonet je verwarmingsketel uit zijn welverdiende zomerslaap gehaald en begroet hij je fluitend, kuchend en met zwarte of witte rook? Hebben je radiatoren last van de bibber? Of lijden ze aan totale onderkoeling? Voelt de waakvlam zich helemaal uitgeblust?

 Radiatoren, schoorstenen en verwarmingsketels liggen vaak maandenlang stil. Rust roest, en dat geldt ook voor verwarmingsinstallaties, ongeacht het type! Als je verwarmingsinstallatie ziektesymptomen vertoont, bel dan meteen een verwarmingstechnicus van Lampiris. Nu staat de planning immers nog niet overvol en een snelle interventie garandeert je een zorgeloze winter.  

 

Onderhouden is altijd beter dan herstellen

 

Gelukkig zijn verstopte buizen, ketelverontreiniging of problemen met de luchtcirculatie niet onoverkomelijk. Met een degelijk onderhoud van je installatie geef je de meeste van die defecten geen kans. Bovendien kost het je een pak minder dan een dringende herstelling hartje winter. 

Heeft je verwarmingsketel dit jaar nog geen onderhoud gekregen? Dan is het begin van de herfst het ideale moment om een professionele verwarmingstechnicus in te schakelen. Hij controleert de afdichting van de rookkanalen, de staat van de brander en uiteraard ook de algemene staat van het toestel.

 

Enkele eenvoudige tips voor een warme woning

 

Een recente verwarmingsketel die correct is onderhouden, krijg je op het einde van de zomer gemakkelijk weer aan de praat. Voor een optimaal rendement van je installatie moeten ook nog wat kleine dingetjes gebeuren: de ventilatieopeningen reinigen en stofvrij maken, de schoorsteen vegen, de radiatoren ontluchten en de convectoren en elektrische radiatoren reinigen.

Bezorg jezelf dus een behaaglijk warme winter met deze eenvoudige, maar essentiële handelingen, zónder je blauw te betalen ... 

Volledige check-up van je verwarmingsketel: een duidelijk en informatief overzicht.

Wanneer je Lampiris inschakelt voor het onderhoud van je installatie, voert een erkend verwarmingstechnicus een volledige check-up van je installatie uit.

 

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen