Overslaan en naar de inhoud gaan

Onze DIY (Do it yourself) tips om energie te besparen

jeune femme qui tricote selon le concept diy pour faire des économies d'énergie

Het grote DIY energiebesparingsdossier

Voor wij je onze meest verbazingwekkende tips meedelen, moet je weten dat als je energie wilt besparen, het eerste waar je moet aan denken isolatie is! Vrienden van de doe-het-zelvers, je kunt zich onmiddellijk wijden aan het oneindige plezier van de DIY om energie te besparen. Onze talrijke reeds opgestelde artikelen over dit onderwerp zullen je ongetwijfeld begeleiden naar de meest gunstige oplossingen voor je portemonnee. Als je geen doe-het-zelver bent in hart en nieren, omvat de "DIY energiebesparing voor beginners" de isolatie van muren achter je radiatoren met een laag reflecterend isolatiemiddel! Dat kan je gemakkelijk vastmaken met aan de muur met een stevige lijm. Eenvoudig, efficiënt en volledig DIY.

casseroles sur le feu

Iedereen naar de keuken!

Heb je al gemerkt  in welke mate je keuken bijdraagt tot de warmte in je woning? Kijk naar het brood dat wordt gebakken in de oven, snuif de zachte geur in van de cinnamon rolls, roer in je chili con carne, bak je pannenkoeken en bestrooi ze met suiker. De keuken doet de wangen blozen en is een balsem voor het hart. Ze biedt je bovendien de mogelijkheid een aantal graden bij elkaar te rapen. Geef toe, dit is toch een heel eenvoudige DIY energiebesparing tip?

 

De terugkeer van het breiwerk

In het kader van do it yourself zal iedereen die houdt van mazen en vlechten zich kunnen verheugen: breien is trendy en, bovendien, biedt het de mogelijkheid zich te beschermen tegen de eerste tekenen van de herfst. Sjaals, mutsen, truien, handschoenen, beenwarmers, ... Kortom, het is nu of nooit om je te lanceren in deze DIY die je overigens leuke avonden van plezier zal bezorgen! 

femme qui porte un pull en hiver

De uitdaging van de lelijke trui (of niet)

In dezelfde geest als de vorige DIY stellen wij je de uitdaging van de trui voor, de lelijke trui, de kersttrui, de lelijke kersttrui. Kortom, doe wat je wil, maar draag een trui. Het is fun, comfortabel en bovendien, technisch gezien, ben je mogelijk niet de persoon die de trui heeft gebreid, maar je bent het die hem zult dragen. Dat ligt een beetje in de geest van DIY, of niet? Zelf dingen doen? Wat er ook van zij, een trui dragen (en een paar warme sokken) biedt je de mogelijkheid de temperatuur te verlagen en, dus, gemakkelijk energie te besparen!

De DIY energiebesparing waar je nog nooit aan hebt gedacht

Hier geven wij je onze meest verbazende tip: SPORT!

  • Sporten doe je doorgaans niet bij je thuis. Dus hoef je niet zoveel te verwarmen als je niet thuis bent. DIY energiebesparing!
  • Sport houdt je natuurlijk warm! Dus zul je de thermostaat uiteraard ook lager instellen. Check!
  • Sport maakt je moediger. Nu je weet hoe je een burpee moet doen, hoe je moet squatten of 10 km hardlopen en er plezier aan beleeft, stel je de thermostaat toch wel graadje lager in?
Bouillotte dans un lit devant une tasse de thé

Van ketel naar de warmwaterkruik

Kokend water kan je urenlang warm houden, voor zover ze strategisch wordt gebruikt.  Je kan eerst een uitstekend kopje thee bereiden: adem de aroma's in en geniet van de smaak van de thee. Voel je hoe hij je reeds opwarmt? Vul daarna een warmwaterkruik in en plaats ze tussen je benen. Als je DIY energiebesparing als de doder van de romantiek beschouwt, wat dacht je dan van twee ijskoude voetjes die plots tegen je schenen komen wrijven in het midden van de nacht? Tot zover de romantiek. Dus, wie heeft ooit gezegd dat energie besparen moeilijk was? 

Wil je energie besparen?

Denk aan je ketelonderhoud!

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen