Overslaan en naar de inhoud gaan

Krijg ik een premie voor mijn elektrische fiets?

elektrische fiets premies belgië vlaanderen

De Vlaamse regering gaf tot en met 31 december 2019 een premie voor zero-emissievoertuigen. Hieronder viel ook de autonome elektrische fiets. Met zo'n fiets hoef je niet te trappen om vooruit te gaan en kan je sneller dan 25km/u fietsen. Voor de aankoop van zo'n fiets, die valt onder de categorie van een bromfiets klasse B, kon je tot €750 terugkrijgen. Maar deze premie is dus afgeschaft

 

Fietspremie

Toch is er nog goed nieuwsSommige Vlaamse gemeenten geven aan hun inwoners een premie bij de aankoop van een elektrische fiets. Wij sommen hieronder enkele gemeenten op en leggen uit wat de voorwaarden zijn.

In Antwerpen krijg je een fietskorting als je de fiets gebruikt om naar het werk te fietsen. Voorwaarden zijn wel dat je minstens twee dagen per week naar het werk gaat, je woon-werkverplaatsing minimum 2 kilometer is en door Antwerpen gaat én dat je je fietsverplaatsingen bijhoudt in een app. De fietskorting is éénmalig en bedraagt maximaal €250. Ook enkele Brusselse gemeenten geven een premie bij de aankoop van een nieuwe fiets. In Jette en Sint-Pieters-Woluwe is de premie goed voor 15% van de aankoopprijs, in Ukkel krijg je een premie van €250.

Je nummerplaat inleveren

Wie de stap aandurft om volledig voor de elektrische fiets te kiezen en zijn nummerplaat inlevert bij de gemeente, wordt hiervoor beloond. Zo krijg je in Kortrijk en Deinze de helft van het aankoopbedrag van je elektrische fiets terug. In Ingelmunster ligt de premie tussen €50 en €100, afhankelijk van het type elektrische fiets dat je kiest. En in Gent is het bedrag van de premie vastgelegd tot €500! Woon je in de hoofdstad? Goed nieuws! Daar heb je recht op de Brussel'Air-premie als je jouw nummerplaat laat schrappen. Dit is een premie die bestaat uit een fietspremie van €505 en een Cambio Start-jaarabonnement. Als je een stapje verder gaat en je voertuig ook laat vernietigen, dan wordt je fietspremie verdubbeld tot €1010 en ontvang je een Cambio Start-jaarabonnement voor twee jaar. 

Zoals je merkt, heeft elke gemeente zijn eigen regeling in verband met het promoten van de elektrische fiets. Ga dus na op de website van jouw gemeente om te kijken of jij ook recht hebt op een premie!

Heb je een elektrische fiets of wil je er eentje kopen?

Goed nieuws! Lampiris laadt gratis jouw fiets op voor 1 jaar

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen