Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe verhuis jij: supergeorganiseerd of ultrachaotisch?

Famille qui déménage avec ses cartons

Dit is een waargebeurd verhaal. We hebben enkel de voornaam aangepast van de hoofdrolspeler, ons geliefde rolmodel … wiens voorbeeld je vooral niet moet volgen!

Er was eens een jongen die in een heel groot huis woonde. Laten we hem Jan noemen. Zijn hobby? Meubels verzamelen. Je weet wel, zo van die afdankertjes waar hij altijd wel een plaatsje voor denkt te hebben als jij ze kwijt wilt. Kun je je het een beetje voorstellen?    

Zowat om de vijf jaar krijgt Jan zin om te verhuizen. Hij zoekt dan een nieuwe woonst en doorgaans valt die wat kleiner uit dan zijn vorige stek. Uiteraard verhuist hij zijn hele hebben en houden mee.  Dit scenario waarbij hij al zijn bezittingen systematisch in zijn nieuwe woning propt, herhaalt zich een paar keer. De ruimte wordt steeds krapper (en de rommel stapelt zich op). Zijn enige redding is onze home organiser!

Op een dag beslist hij opnieuw om te verhuizen. Hij heeft acht van zijn vrienden opgetrommeld, maar – je raadt het al – niets is voorbereid! En dan bedoel ik ook echt ‘niets’! Alles zit nog netjes in de kasten: keukengerei, kleren, voorraad, papieren enz. Kortom, het is een beetje als in een restaurant binnenkomen waar de chef zijn menu nog aan het bedenken is. Je zou het wellicht ook gek vinden mocht die jou breed glimlachend uitnodigen om samen met hem – of gewoon in zijn plaats – naar de supermarkt te gaan!

Met Lampiris heb je alle sleutels in handen voor een vlotte verhuis.

Ik kies voor een goede voorbereiding
personne qui emballe des cartons de déménagement

Allerlei vragen spoken door het hoofd van Jans vrienden. Waarom heeft Jan niets voorbereid? Wist hij zich alleen geen raad en heeft hij dan maar gewacht tot zijn vrienden er waren? Ook al heeft Jan lege bananendozen, plakband en stiften voorzien om de dozen te labelen, zijn vrienden zijn allerminst opgetogen met zijn gebrek aan voorbereiding. Maar zoals het een goede vriend betaamt, vatten ze de koe bij de horens, al is het de allerlaatste keer dat ze Jan nog helpen verhuizen!  

Iedereen schiet in actie! Gewapend met vuilniszakken verzamelt een team alle rommel. Zijn vrienden hadden er immers schoon genoeg van om al de nutteloze spullen van Jan telkens weer mee te verhuizen. De kringloopwinkel zal er ongetwijfeld blij mee zijn. Of wie weet krijgen ze er zelfs nog wat geld voor bij de tweedehandsshop!

Jan woont nu in een gezellige kleine flat en heeft zelfs nog ruimte over. Hij voelt zich opgelucht, en dat allemaal dankzij zijn vrienden met een hart van goud!

En jij, hoe goed georganiseerd of chaotisch ben jij als je verhuist? Treed jij liever niet in de voetsporen van Jan en wil je tips voor een vlotte verhuis? Bekijk dan onze checklists!

 

Verhuis samen met Lampiris en ontvang 10% korting op je energie !

Ik verhuis met Lampiris

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen