Overslaan en naar de inhoud gaan

Halloween vieren in tijden van corona

Miniatuurvoorbeeld

DIY-trucjes om je huis Halloween-proof te maken!

Als er één ding is dat je niet over het hoofd mag zien, dan is het wel Halloween-decoratie. Je hoeft hier niet eens je huis voor te verlaten. Er zijn veel tutorials op Youtube of Pinterest om je oude objecten te recyclen en tot echte engerds te verwerken. Het motto: doe het zelf! Hier zijn alvast 3 Halloween doe-het-zelf decoratie-ideeën.

DIY Halloween tip 1: zelfgemaakte potjes horror

Geen tijd om te gaan winkelen voor Halloweenversiering? Gebruik je oude glazen potten en vul ze met je restjes shampoo. Waarom? Zo geef je de indruk van formaldehyde. Doe er een paar oude pingpongballen bij waarop je enge ogen tekent! En voilà, een angstaanjagende Halloweenpot vol met uitpuilende ogen!

tip diy bokaal halloween ogen

DIY Halloween tip 2: enge heksenhanden

Heb je nog een doos met afwashandschoenen? Vul ze met bloem en sluit ze af met een elastiekje. Plak op de vingertoppen een paar stukjes zwart papier en knip ze in punten om scherpe heksennagels te imiteren. Een paar stukjes oud touw op de rug van de hand zullen genoeg zijn om haren te imiteren voor een nog gruwelijker resultaat. Bevestig de handschoen aan het einde van een dun stukje hout en je kan je kinderen in elk hoekje en gaatje van je huis verschrikken. Een gegarandeerde lachbui!

DIY Halloween tip 3: zelfgemaakte lantaarns

Je kunt er niet aan ontsnappen, het pronkstuk in je huis zal de pompoen zijn! Maak van de gelegenheid gebruik om een ware "carving workshop" met je kinderen te organiseren. Zo stimuleer je hun creativiteit. En natuurlijk, laten we niet vergeten, het is traditie ... Wees voorzichtig als je er kaarsen in plaatst of geef de voorkeur aan elektrische kaarsen voor meer veiligheid.

En vergeet niet om verspilling te vermijden. Als je de pompoenzaadjes leegmaakt, kan je ze  bewaren om te roosteren en gebruiken in een salade of als tussendoortje

Wil je nog verder gaan? Bewaar de zaden en plant ze in je tuin. Zo kan je volgend jaar genieten van zelfgekweekte pompoenen. Dat zal je Halloweenfeesten nog specialer maken.

Het zelfgemaakte horrorpaleis

Klaar met het maken van je decoratie? Kies dan een kamer in je huis uit en maak er een waar gruwelpaleis van. Plaats je zelfgemaakte lantaarns in de buurt van je geesten en andere monsters en doe het licht uit!  Met schaduwspelletjes zal je zeker een enge sfeer creëren!

halloween snoepjes

Geen Halloween zonder snoep, zelfs niet in tijden van het coronavirus!

Wat je kinderen ongetwijfeld het meest zullen missen, is de jacht op een snoepbuit in de buurt. Maar ook hier zijn weer creatieve alternatieven mogelijk. Waarom organiseer je geen snoepjesjacht in eigen huis? Verstop snoepjes in alle gaatjes en kieren voor het plezier van de kleintjes. De lokale handelaars hebben wellicht een uitgebreid aanbod. Maar ook verschillende online sites bieden aan om je snoep bij je thuis te bezorgen. 

Dus lockdown of niet ... Het is mogelijk om Halloween te vieren in Covid-19-tijden in alle veiligheid!

Verlicht je Halloween-decoratie met duurzame energie van Lampiris!

Ik word klant

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen