Overslaan en naar de inhoud gaan

'Go with the flow' met een variabel tarief

Miniatuurvoorbeeld

Profiteer van dalingen

Een variabele prijs leeft mee met de energiemarkt. Als de prijzen zouden stijgen gaat je prijs ook stijgen, maar belangrijker: als de prijzen dalen, profiteer je er mee van, al zie je dat niet meteen op je voorschotfactuur. Verschillende factoren spelen in op jouw factuur en zullen voor een verandering van de prijs zorgen.

Goedkoper

Bij het afsluiten van jouw contract zal een variabele prijs steeds lager liggen dan een vaste prijs. Bij een vaste prijs worden eventuele prijsstijgingen in acht genomen, maar geen dalingen. Als de prijs dus zou dalen, kan jij met jouw variabel profiel alsnog profiteren van die dalingen. Kortom, je hebt standaard een lagere prijs en eventuele prijsdalingen doen jouw kosten enkel maar dalen.

Online

Heel wat energieleveranciers bieden de mogelijkheid aan om online een contract af te sluiten Dit is vaak kostenbesparend omdat er heel wat papierwerk vermeden kan worden en de diensten geautomatiseerd worden. Je kiest voor een automatische betaling via domiciliëring en jouw facturen ontvang je elke maand in jouw mailbox. In ruil geniet je van een lager tarief. Zou je toch nog een vraag hebben, dan staat onze online klantendienst voor jou klaar. Dit aanbod wordt gecombineerd met een variabel tarief om de prijzen zo laag mogelijk te houden.

Voorschot

De energieprijs op je voorschotfactuur is een gemiddelde schatting van de energieprijs voor de twaalf volgende maanden. Die prijs komt overeen met de beste schatting van wat je werkelijk zal betalen tijdens de duur van het contract. Je gaat de prijsdaling dus pas op je afrekening zien.

Als je een duidelijk zicht wil op jouw situatie, kan je een kijkje nemen in My.lampiris. Als de energieprijzen dalen, kan je jouw voorschot ook verlagen. Als de energieprijzen zouden stijgen, kan je deze stijging opvangen door jouw voorschot te verhogen. Kortom, met My.lampiris kan je snel kiezen voor een voorschot op jouw maat.

Heb jij het juiste voorschot gekozen?

Bekijk het in My.lampiris

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen