Overslaan en naar de inhoud gaan

Een nieuw record voor zonnepanelen

panneaux photovoltaiques sur toit maison

April 2020 : een nieuw record voor zonnepanelen

In april 2019 bereidden de eigenaars van zonnepanelen zich al voor op een mooi en zonovergoten jaar. Volgens de gegevens van netbeheerder Elia bedroeg de Belgische energieproductie ongeveer 500 megawattpiek. Het was een fantastische start van een zonnig jaar.

De maand april van dit jaar overtreft echter alle verwachtingen. De productie is met maar liefst 16% gestegen in vergelijking met april 2019. Een buitengewone 580 megawattpiek is het resultaat! Dat hebben we voornamelijk te danken aan de gunstige weersomstandigheden tijdens de maand april. Dit overtreft zelfs de productie van juni en juli 2019, de twee beste maanden van afgelopen jaar.

Gecumuleerde zonne-energieproductie in België

N.B.: Wattpiek (Wp): de meeteenheid voor de capaciteit van zonnepanelen. 1 miljoen wattpiek = 1 megawattpiek (MWp)

Om een voorbeeld te geven: met 1 megawattpiek (of 3.000 fotovoltaïsche panelen) produceren we 900.000kWh/jaar in goede zonnige omstandigheden. Een gemiddeld gezin verbruikt 3.500kWh/jaar. Een installatie van 1 MWp kan dus ongeveer 250 huishoudens van stroom voorzien.  

 

Goed nieuws tijdens deze bijzondere periode waarin sommige mensen meer energie verbruiken. Eigenaars van zonnepanelen kunnen op die manier enkele euro's op hun volgende facturen besparen.

Maak deel uit van de beweging naar een duurzamere wereld

Meer weten

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen