Overslaan en naar de inhoud gaan

Een dankjewel van Natuurpunt!

Natagora chemins tondus

Wij stelden jou voor om op facturatie via e-mail over te stappen. Voor elke nieuwe klant hebben we een bedrag overgeschreven naar Natuurpunt en Natagora. In totaal waren jullie met 49.605 klanten die deze vzw's steunden. Op die manier konden zij iets meer investeren in twee projecten die hen nauw aan het hart liggen: Het Turnhouts Vennengebied en Le Réseau Nature.

  • Het Turnhouts Vennengebied

Het Turnhouts Vennengebied is een natuurreservaat beheerd door Natuurpunt, boordevol zeldzame planten en dieren die zich aan deze omgeving hebben aangepast. Deze plaats werd in 1992 toegevoegd aan het netwerk Natura 2000 (Europees netwerk van beschermde gebieden). In sommige zones van het reservaat kun je wandelen, als je er de natuur respecteert!

 

  • Le Réseau Nature

Le Réseau Nature is een eco-sociaal project van Natagora dat jou helpt en begeleidt in het ontdekken en het behoud van de biodiversiteit op jouw terrein. Het idee aan de grondslag is om de natuur opnieuw haar plaats te laten innemen en haar daarbij te helpen.

Als jij ook de fauna en flora rondom jou wil helpen, dan is dit een eenvoudig en makkelijk initiatief om dit bij jou thuis waar te maken!

Een pad maaien

Het idee is mooi en eenvoudig: laat het gras groeien en maai er alleen hier en daar een pad in. Al na enkele weken zul je madeliefjes, ereprijs en paardenbloemen zien verschijnen. Vlinders, bijen en andere bestuivers zullen de verleiding niet kunnen weerstaan om jouw wilde tuin te komen verkennen! Wil je er meer over weten en, waarom niet, lid worden van le Réseau Nature? Ontdek de tips, handige weetjes en spelletjes op de website van onze partner Natagora.

Laat ons samen Natagora en Natuurpunt verder blijven steunen!

vue aérienne d'un chemin tondu

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen