Overslaan en naar de inhoud gaan

Dikketruiendag: staat jouw verwarming vandaag een graadje lager?

Wat is Dikketruiendag?

Dikketruiendag startte in 2005 op initiatief van het Departement Leefmilieu van de Vlaamse overheid. Sindsdien is het een jaarlijks terugkerende campagne om op een ludieke manier de aandacht te vestigen op de klimaatverandering. In scholen en bedrijven wordt die dag de verwarming een graadje lager gezet en verwarmt iedereen zich met een lekker warme trui.

Bespaar 7% energie en CO2

Maakt zo’n dikke trui dan echt het verschil? Jazeker! Door de verwarming een graadje lager te zetten dan je gewend bent, bespaar je gemiddeld maar liefst 7% energie. Maar nog belangrijker: je helpt de CO2-uitstoot verminderen. Want je verwarming 1 graadje minder zetten, betekent gemiddeld ook 7% minder broeikasgassen. Allemaal samen, kunnen we op die manier een stevig steentje bijdragen. En beperk je zeker niet alleen tot vandaag, maar maak er een dagelijkse gewoonte van de verwarming wat lager te zetten.

Energie besparen, het hele jaar door

Op zoek naar meer acties om energie te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen? Met enkele alledaagse gewoontes, bereik je al heel wat. Kies voor spaarlampen, breng tocht-strips aan, voorkom sluimergebruik… Zeker nu we met z’n allen thuiswerken, is het goed voor het milieu en je portefeuille om even stil te staan bij je verbruik. Lees hier onze 7 tips voor energiezuinig en duurzaam telewerk.

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen