Overslaan en naar de inhoud gaan

Denk aan het milieu zonder je hoofd erover te breken

Lampiris-planete-durable-energie

We hebben allemaal het beste voor

Meer milieuverantwoord zijn, oké. Maar hoe begin je daar aan? Want wat is beter: elke dag de elektrische fiets nemen om boodschappen te doen, of je spulletjes één keer per week bij je thuis laten bezorgen? Bio kopen uit verre landen of stoppen met het vliegtuig te nemen? Vegetariër worden of geen bad meer nemen? Zonnepanelen plaatsen of investeren in ledlampen? In de ideale wereld doe je alles in één keer, maar dat kan niet. Moeten we dus meteen helemaal opgeven? Nee, dat ook niet. 

Plastic flessen verbannen of de thermostaat lager zetten?

Alles wat je doet - hoe klein ook - heeft een impact op het milieu. Het gemakkelijkste is om te beginnen met kleine, eenvoudige handelingen die weinig inspanning vragen. Voor je het weet is het een automatisme, en zo kan je er steeds meer toevoegen aan je dagelijks leven. Want wat is er meer motiverend dan deel uitmaken van de verandering ... ook al is het nog niet altijd perfect!

Een voorbeeld. Moeten we ons schuldig voelen omdat we nog wel eens een plastic flesje water bij ons broodje kopen? Natuurlijk niet. Maar je lege flesje in de juiste vuilnisbak gooien? Da’s een evidentie. Wist je dat van de 26 miljoen ton plastic afval dat per jaar in Europa wordt geproduceerd, slechts 30% wordt gerecupereerd voor recyclage? De rest komt in de natuur terecht ... Verminder je plastic afval: ontdek 5 alternatieven voor wegwerpflessen >

Moet je de hele winter 3 truien aantrekken om te voorkomen dat je de radiator naar 10°C moet draaien? Nee. Maar je verwarming een heel klein beetje lager zetten, kan een groot verschil maken voor het milieu en voor je portemonnee! Door van 20°C naar 19°C te gaan, bespaar je al € 60 tot € 80 per jaar.

Één eenvoudige actie per dag om je ecologische voetafdruk te verkleinen?

Ga de 7-daagse uitdaging aan

Voortdoen zoals je bezig bent, of kiezen voor schonere energie?

Zorg dragen voor de planeet houdt noodzakelijkerwijs een beter gebruik van energiebronnen in. Voortdoen zoals je bezig bent, of kiezen voor zonne- en windenergie? Bij Lampiris hoef je geen moeilijke keuze te maken. Wat je abonnement ook is: je geniet altijd van groene elektriciteit, duurzaam geproduceerd, voor de beste prijs. Een groot gebaar voor de planeet, zonder dat je er je hoofd moet over breken. Klaar om echt actie te ondernemen voor het milieu? Stap over op hernieuwbare energie van Lampiris >

Andere concrete acties om je energie zuiniger en beter te gebruiken? Let’s go! Reken op Lampiris!

  • Thuis energie besparen zonder grote investeringen te doen? Da’s perfect mogelijk en de resultaten zijn snel zichtbaar op je factuur.

Hier zijn 10 efficiënte tips om meteen in de praktijk om te zetten > 

  • Verwarming is een grote kost in het gezinsbudget. Wist je dat je je gas- of stookolierekening met ongeveer 12% kunt verlagen door je ketel te laten onderhouden?

Bespaar geld door je onderhoud toe te vertrouwen aan erkende Lampiris-technici >

  • De gemakkelijkste manier om je elektrische auto op te laden? Lampiris helpt je met een laadpaal bij je thuis, en geeft je toegang tot meer dan 6000 publieke laadpalen in België. Je krijgt zelfs 5000 km* 100% groene stroom cadeau om je impact op het milieu nog verder te verminderen.

Ontdek Lampiris eMobility >

  • Zonder auto in de stad wonen of naar het platteland verhuizen. Heb jij al een beslissing genomen? Wat je keuze ook is, je kunt op ons rekenen om je te helpen wanneer je intrekt in je nieuwe woning, zonder gedoe of onderbrekingen.

Geen stress, Lampiris is er altijd voor jou >

En voor je energie: blijf je kiezen voor kernenergie of ga je voor …

groene en duurzame energie

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen