Overslaan en naar de inhoud gaan

De zonnekaart, nu ook in Brussel

Miniatuurvoorbeeld

Wie in en rond de hoofdstad woont kan vanaf nu zijn huis terugvinden op de zonnekaart om meteen te weten te komen hoeveel ze zouden kunnen besparen door het installeren van zonnepanelen. Want na twee jaar hard werk is het zover, Leefmilieu Brussel heeft eindelijk de resultaten van hun groots project voorgesteld.

Dit was al eerder een realiteit voor Vlaanderen, maar vanaf nu is het dus ook een optie om in Brussel je mogelijkheden in verband met zonnepanelen te bekijken via deze interactieve tool.

 

Hoe gebruik je de zonnekaart, en wat kan het jou vertellen?

Dit doe je super gemakkelijk:

 • Allereerst ga je naar de website.
 • Geef je adres in. Dankzij satellietfoto’s wordt er een beeld geschetst van hoe jouw dak er precies uitziet in termen van oppervlakte en ligging, en of het geschikt is voor zonnepanelen.
 • Via de verschillende kleuren (groen/uitstekend potentieel, geel/goed potentieel en blauw/laag potentieel) zie je meteen in welke mate jouw dak geschikt is om zonnepanelen op te plaatsen.

Wel belangrijk, als er sommige delen zich bevinden in de blauwe zone ‘laag potentieel’, worden deze echter niet in de uiteindelijke berekening opgenomen.

 

Wil je een nog gedetailleerdere offerte

Dit kan je doen op twee manieren:

 

1. Allereerst is het op de zonnekaart mogelijk om je installatie verder te personaliseren nadat je je eigen dak op de kaart hebt aangeklikt.

Op die manier kan je de situatie nog duidelijker maken.

 • Signaleer alle mogelijke obstakels op je dak, zoals ramen of een schoorsteen. Zo bereken je altijd het perfecte rendement.  
 • Je kan kiezen tussen 3 verschillende opties van zonnepanelen, met een paar woordjes uitleg:
  •    Polykristallijn
  •    Monokristallijn
  •    Monokristallijn met hoog rendement

Om je verder te verdiepen in wat de voor- en nadelen van deze varianten zijn, raadpleeg dan zeker onze blogpost over de verschillende soorten zonnepanelen .

 • De zonnekaart schat vervolgens hoeveel panelen je maximaal op de oppervlakte van je dak kan plaatsen, waarbij jij aangeeft welk aantal je precies zou willen.
 • Je geeft mee wat je exacte energieverbruik per jaar is.
 • Als laatste kies je welk btw-tarief geldt voor jouw gebouw.

Dit alles wordt dan mooi berekend in één rapport.

 

2. Als tweede optie helpen wij je graag verder bij het realiseren van je project.

Een expert verplaatst zich graag, zonder kosten, naar jouw thuis om zo de situatie van je woning te bekijken en evalueren. Er wordt met elk detail rekening gehouden. Zo schetsen we een beeld wat wij voor je kunnen betekenen in je plannen om zelf duurzame energie te produceren. Onze experts helpen je van begin tot einde bij het realiseren van deze toekomstplannen!

Ben je klaar voor de volgende stap?

Vraag gratis een offerte aan

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen