Overslaan en naar de inhoud gaan

De elektrische automarkt: trends in 2021

Door corona moeten we een jaartje langer wachten voor we het autosalon weer fysiek kunnen bezoeken, maar dat weerhoudt ons er niet van om onze eigen analyse te maken van de elektrische automarkt in 2021. De wagen van de toekomst is namelijk elektrisch, dat staat buiten kijf. Maar wat zijn de trends op vlak van elektrisch rijden? En waar mogen we ons dit jaar aan verwachten? Wij brengen het voor jou in kaart.

Trend 1: Steeds meer gezinsmodellen

Het aanbod elektrische wagens groeit in sneltempo. Intussen springen zowat alle merken op de elektrische kar. Logisch dus dat we in 2021 weer een aantal veelbelovende modellen mogen verwelkomen op de markt. En daarbij zien we niet enkel de autonomie of het aantal technische snufjes toenemen. Steeds meer merken richten zich namelijk op gezinsmodellen. De tijd dat EV’s voornamelijk kleinere stadsauto’s waren, is hiermee definitief voorbij. Zo brengt Volkswagen met de ID.4 een SUV op de markt die met zijn hoge batterijcapaciteit en uitgebreide opslagruimte perfect inspeelt op grotere gezinnen. Maar ook o.a. de Hyundai Kona, Kia e-Niro, Skoda Enyaq iV, Nissan Ariya, Audi Q4 e-tron, de Jaguar i-Pace, Mercedes-Benz EQC en Tesla Model Y zijn SUV-modellen die we dit jaar mogen verwelkomen.

Voordelig elektrisch rijden op groene stroom

Ontdek ons eMobility-tarief

Trend 2: Focus op groeiende autonomie

Een veelvoorkomend misverstand is dat elektrisch rijden enkel geschikt zou zijn voor korte trajecten. Maar niets is minder waar. Merken blijven inzetten op een groeiende autonomie. Zo perfectioneert Audi bijvoorbeeld de succesvolle e-tron door ondermeer het rijbereik stevig op te schroeven. Maar ook volgende modellen zetten massaal in op een verhoogd rijbereik: Volkswagen ID.3 Pro S en ID.4 Pro Performance, Hyundai Kona, Polestar 2 en Skoda Enyaq en de Tesla Model 3 Long Range Dual Motor.

Zo zit de autonomie van deze wagens gemiddeld rond 400km.

Het maakt de overstap naar de elektrische wagen als hoofdwagen steeds realistischer. Bekijk hier hoe onze eigen collega Stefan koos voor een elektrische wagen ondanks een stevig woon-werktraject.

Trend 3: Elektrisch rijden wordt steeds betaalbaarder

Elektrisch rijden zal de norm worden, een goede reden om in te spelen op het prijskaartje. En dat hebben sommige merken goed begrepen. Deze modellen koop je in 2021 voor minder dan €30.000: Fiat 500e, Dacia Spring Electric, MG MG5, Volkswagen e-Up! en ID.3 Pure (coming soon), Seat Mii Electric en Opel Corsa-e.

Maar niet enkel de wagen zelf, bepaalt het prijskaartje van elektrisch rijden. Ook de manier waarop je je wagen laadt is een bepalende factor. Thuis laden is doorgaans voordeliger dan je wagen laden aan een publieke laadpaal. Bovendien ontwikkelden wij een aantrekkelijk eMobility-tarief, speciaal voor het laden bij je thuis. Met ons voordelig nachttarief en 5.000 km gratis per jaar, bespaar je gegarandeerd!

Trend 4: Steeds meer laadpalen in het straatbeeld

De elektrische wagen is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. En dus neemt ook het aantal laadpalen gestaag toe. Momenteel telt België 6.500 publieke laadpalen, meer dan 22.950 zakelijke laadpalen en ongeveer 1.500 particuliere laadpalen. Maar de doelstellingen zijn veelbelovend. Zo streeft men in 2021 naar 10.000 publieke laadpalen en 40.340 zakelijke laadpalen. De grootste autonomie, bereik je echter door te kiezen voor een laadpaal bij je thuis. Maar dat is niet alles, ontdek hier de 5 voordelen van je eigenlaadpaal.

Kies voor onafhankelijkheid

Installeer een laadpaal bij je thuis

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen