Overslaan en naar de inhoud gaan

COP21: de 21e conferentie over de klimaatverandering

Avant après de l'impact des changements climatiques

Tussen 29 november en 11 decemberkomen vertegenwoordigers van 195 landen samen in Parijs om te spreken over de aanpak van de aardeopwarming. 

De beslissingen die op deze bijeenkomst worden gemaakt zullen een grote impact hebben op de evolutie van de klimaatverandering. Als we verder gaan zoals we nu bezig zijn, zonder bijkomende acties, wordt een temperatuurstijging tussen 2015 en 2100 tot wel 4,8° C geschat. De COP21 wordt dus als laatste kans beschouwd om dit te stoppen. Doel van de bijeenkomst: een akkoord vinden waarbij de stijging wordt gelimiteerd tot 2° C.

Verschillende organisaties en bedrijven voorzien grootse activiteiten tijdens de weken van de bijeenkomst om hun groen beleid in de kijker te zetten. Hopelijk beseffen de vertegenwoordigers hierdoor hoe belangrijk het is voor burgers en bedrijven wereldwijd om resoluut te kiezen voor een duurzame aanpak die de aardeopwarming tegengaat.

Bij Lampiris hebben we sinds de start gekozen voor een duurzame aanpak, zowel door steeds 100% groene energie aan onze klanten te bieden als door verschillende organisaties te steunen die instaan voor de bescherming van de natuur. Tijdens deze weken willen we dan ook ons steentje bijdragen en actie ondernemen.

 

Hier alvast enkele acties die we voorzien in november en december:

  • Groene Dikketruiendag: Op 1 december organiseert Lampiris een Dikketruiendag. Alle werknemers nemen een extra truitje mee naar het werk zodat we de verwarming enkele graden lager kunnen zetten en zo energie kunnen besparen. De foto’s zullen op onze Facebook pagina gepost worden. 

  • Dag zonder papier: Op 8 december proberen alle medewerkers van Lampiris zo weinig mogelijk papier te verbruiken. De printers worden uitgezet, en zullen enkel gebruikt worden in noodgevallen. Hopelijk zien we een groot verschil en gaan we ook daarna allen nog iets bewuster afdrukken.

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen