Overslaan en naar de inhoud gaan

Checklist voor een geslaagd Facetime-aperitief

comment organiser un apero facetime reussi

"Jonas, kun je ons horen?", "Laura, maak een geluid als je met ons in verbinding staat", "Ingrid heeft ons verlaten"... Vroeger gebruikten we deze zinnen wanneer we geesten opriepen. Nu maken ze deel uit van onze dagelijkse woordenschat. Maar ook 'Schol' en 'Smakelijk' kunnen we intussen toevoegen aan de lijst met woorden die het vaakst worden uitgesproken tijdens een videoconferentie.

CHECKLIST voor een leuk Facetime-aperitief

  • Plan een afspraak met vrienden
  • Houd een applicatie voor videoconferentie bij de hand
  • Nodig je vrienden uit op dezelfde applicatie
  • Zorg ervoor dat de drank koel staat
  • Voorzie hapjes
  • Kleed je mooi aan (op zijn minst de bovenkant)
  • Houd de kinderen bezig zodat ze rustig blijven.

Tips om deze checklist met succes af te werken

Een afspraak plannen met vrienden

Het voordeel van aperitieven op afstand is dat je meerdere genodigden samenbrengt en dat iedereen de conversaties van begin tot eind kan volgen. Elke deelnemer spreekt op zijn beurt, oog in oog met de camera. De meeste applicaties voor videoconferenties zijn voorzien van een chatsysteem waarmee waardoor je ook nog schriftelijk vanalles kan toevoegen. Alle deelnemers kunnen dit dan lezen. 

liste applications videoconference apero facetime

Applicaties voor videoconferenties

Meet, Skype, FaceTime, Zoom, WhatsApp, Messenger van Facebook, Teams… Keuze te over. 

levering apero belgië

Hapjes en drankjes

Voor een gezellig aperitief met vrienden moeten de biertjes, cocktails, wijnen, bubbels of fruitsappen koel staan. Zo heeft alles de ideale temperatuur op het moment dat er geklonken wordt. Dat is bij een Facetime-aperitief niet anders!

Wat hapjes en lekkernijen betreft: tenzij je je tevreden stelt met chips en nootjes, kun je best vooraf ook boodschappen doen of een bestelling plaatsen bij de lokale traiteur. 

  • Voor een eenvoudig aperitief kun je bijvoorbeeld worstjes, kaasblokjes, dipgroenten, ansjovis, enz. voorzien
  • Voor een wat uitgebreider aperitief voorzie je aperitiefglaasjes, ovenhapjes of andere lekkernijen
  • Voor een decadent aperitief, we naderen immers de feestdagen, bestel je heel wat lekkers bij je lokale traiteur (levering aan huis of afhalen). Kijk maar eens goed rond in jouw streek: dankzij de creativiteit van vele restauranthouders en traiteurs, vind je genoeg manieren om van thuis uit een feestje te bouwen met vrienden en te genieten van dezelfde maaltijd

Dress code

Je kan best wat kleren aantrekken, op zijn minst de bovenkant. Je kleedt je tegenwoordig niet elke dag mooi op. Waarom niet van de gelegenheid gebruikmaken om je helemaal uit te dossen? Zo maak je de gelegenheid extra feestelijk. 

Kinderen bezighouden

Dit vraagt ongetwijfeld de meeste aandacht. Kinderen die vaak in de verleiding komen om te gaan roepen en tieren, kunnen je afspraak met vrienden wel eens verstoren. Dat geldt altijd, maar zeker ook tijdens een videoconferentie. Wees dus inventief en houd de kinderen creatief bezig: kleuren, knippen, knutselen, waterspelletjes (je legt een badmat in de woonkamer en laat ze spelen met het zwembad van Playmobil of je laat ze hun pop wassen), chokotoffs (want die plakken tussen de tanden en vermijden ongewenst gebrabbel), zelfs Sneeuwwitje is een optie die je kunt uittesten tijdens je volgende FaceTime-aperitief met vrienden.

Succes, en vergeet vooral niet te genieten van elkaars gezelschap!

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen