Overslaan en naar de inhoud gaan

Checklist voor een geslaagd digitaal kerstfeestje

comment organiser un apero facetime reussi

Facetime, Houseparty, Zoom ... Er zijn heel wat videocall-apps op de markt om ons kerstseizoen te redden.

Onze checklist voor een geslaagd kerstfeest in tijden van corona

 • Kies een uur om te beginnen met het feest.
 • Laat aan je vrienden en familie weten welke video-app je hebt gekozen. Zo kunnen ze die op tijd installeren.
 • Nodig je vrienden en familie uit met een toegangscode (als dit nodig is voor de app).
 • Organiseer de levering van het kerstdiner met je lokale restaurant.
 • Denk aan de aangepaste decoratie (Kerstboom! Lichtjes!) en het openen van cadeautjes.
 • Voorzie wat leuks voor de kinderen.
liste applications videoconference apero facetime

Welke apps voor videocalling bestaan er?

 1. Skype: Is kerst normaal gezien dé gelegenheid om de leden van je grote familie allemaal te zien? Dan moet je zonder twijfel voor Skype kiezen! Tot wel 50 personen kunnen deelnemen aan één gesprek. Door het gebruiksgemak zal elk lid van je familie - zelfs die oom die niet zo handig is met technologie - de app moeiteloos kunnen gebruiken.
 2. Houseparty: Deze app is zonder twijfel de meest populaire app tijdens de lockdown. Waarom? Houseparty biedt je de mogelijkheid om jezelf en een andere vriend af te zonderen in een apart gesprek, zonder de grote groep echt te verlaten. Resultaat: meer individuele gesprekjes op een online kerstfeest, net zoals het in realiteit ook is.
 3. Facetime: Facetime heeft een uitstekende videokwaliteit. Net zoals bij Skype kan je hier ook een grote groep vrienden en familie uitnodigen: tot wel 32 personen tegelijkertijd. Niet slecht!
 4. Zoom: Geen app, wel een gemakkelijk te installeren softwareprogramma. Met Zoom kan je tot wel 100 vrienden tegelijkertijd zien. Het enige nadeel is dat een sessie na 40 minuten automatisch stopt. Maar niet getreurd: het is de ideale gelegenheid om even een plaspauze in te lassen of het feestmaal af te ruimen.
 5. Facebook Messenger: De meest bekende uit het rijtje en misschien wel de meest toegankelijke app. Zelfs mensen zonder Facebook kunnen deelnemen aan het kerstfeestje door enkel hun e-mailadres te gebruiken.
levering apero belgië

Doe een beroep op de lokale horeca voor je kerstdiner

In deze kerstperiode is het belangrijk om al die gemoedelijke genoegens te herontdekken die we allemaal zo hard missen. Sla dus zeker je kerstdiner niet over! Je verdient het. Maak van de gelegenheid gebruik om de lokale restaurants in je buurt een extra duwtje in de rug te geven. Zij zijn immers degenen die je smaakpapillen het meest gaan verwennen - tenzij je zelf een geweldige chef bent. Hapjes, voorgerechten; je zal versteld staan van hun aanbod!

Coronavirus: waar kerstversiering te vinden?

Kerstmis vieren zonder kerstboom is geen optie. Kies voor lokale of Belgische handelaars om je kerstversiering te kopen. Wij raden aan om je ballen en slingers veilig bij je thuis of in een afhaalpunt te laten bezorgen.

Is je huis intussen al versierd met ballen en lichtjes? Wanneer je met je familieleden aan het bellen bent, aarzel dan niet om ook hen te vragen hun versiering in beeld te brengen. Het resultaat? Een feestelijk decor voor iedereen! En waarom geen vriendschappelijke wedstrijd om te zien wie de leukste boom dit jaar heeft?

Vergeet de cadeautjes niet!

Persoonlijk cadeautjes afgeven zit er niet in, maar je kan je cadeautjes wel bij je vrienden en familie thuis laten bezorgen. Je kan ook kiezen voor online cadeaubonnen, ook wel e-cards genoemd. Dankzij deze optie kan je je virtuele cadeautje per e-mail versturen. Zo kunnen je gasten het live openen en hun scherm delen en hebben jullie toch nog het gevoel van een echte pakjesronde.

Hou je kinderen creatief bezig

Denk ook aan jouw lieve neefjes, nichtjes, kinderen, kleinkinderen en betrek hen zoveel mogelijk in het virtuele kerstfeest.

Als je de app Houseparty gebruikt, kan je zelfs overwegen om een apart gesprek te openen voor de kinderen, een eigen "kinderchat". Daar kunnen ze een hoop spelletjes spelen zoals:

 • Quick Draw: De spelers moeten raden wat je tekent.
 • Trivia: De digitale versie van Trivial Pursuit. Voor elke vraag die er verschijnt, moet je het juiste antwoord geven.
 • Heads Up: Spelers moeten de inhoud van je kaart ontdekken via jouw tips.

Voor de allerkleinsten zijn enkele spelrondes genoeg om hun hartje op te halen. Je kan hen bezighouden met kleuren, knippen of ze gewoon laten spelen met hun favoriete speelgoed!

Ben je er klaar voor? Het enige wat je nu nog moet doen, is genieten van dit moment van gezelligheid!

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen