Overslaan en naar de inhoud gaan

Beleef een angstaanjagend duurzame Halloween

Miniatuurvoorbeeld

Nog voor de aankomst van de Kerstman en Sinterklaas, nemen er velen onder ons nog de tijd om te griezelen tussen de geesten, vampiers en weerwolven met Halloween. Halloween betekent versiering, griezelfilms, snoep en heel wat pompoenen natuurlijk.

Pompoenen

Uitgeholde pompoenen zijn vaak de pronkstukken van heel wat tuinen. De griezelige gezichten worden opgelicht door kaarslicht en zorgen voor de perfecte sfeer. Wist je echter dat de pompoen heel efficiënt gebruikt kan worden? Wanneer je de pompoen uitholt kan je namelijk de pitten binnenin bewaren om deze te roosteren en te gebruiken in een salade of gewoon als tussendoortje.

Wil je nog een stapje verder gaan? Bewaar de zaden en plant ze in je tuin. Zo kan je volgend jaar genieten van homemade pompoenen om uit te halen. Het zal jouw Halloweenbeleving enkel maar specialer maken.

Feesten

Organiseer je een feestje? Doe dit dan op een duurzame manier. Kies niet voor wegwerpbestek of rietjes, maar kies voor herbruikbare rietjes en vrolijk je klassieke bestek op met enkele griezelige elementjes zoals bokalen waar griezelige lantaarns mee gemaakt kunnen worden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Versier zonder spijt

De winkels liggen vol met allerlei plastic versieringen, maar je kan ook de keuze maken om zelf heel wat versieringen in mekaar te knutselen. Heb je al eens een grafsteen gezien van karton? Je zou je zo op een echt kerkhof wanen. Heb je toch nog decoratie van voorbije jaren liggen? Hergebruik het en laat het zo opstaan uit de dood!

Maak het gezellig

Blijf je thuis, maak er het beste van en kruip knus bij mekaar onder een dekentje. Het ideale excuus om het even wat donkerder te maken en wat kaarsjes aan te steken. De volgende ochtend verzamel je alle restjes van de kaarsen en kan je ze smelten om zo weer nieuwe te maken. Een gezellig avondje beleven, zonder schuldgevoel!

Beleef Halloween intenser

Wil jij wat winnen dankzij Halloween? Puzzel mee met onze wedstrijd en maak kans op 2 tickets voor Pairi Daiza!

 

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen