Overslaan en naar de inhoud gaan

5 milieuvriendelijke alternatieven voor plastic flessen

alternative bouteille plastique

Check 5 handige alternatieven voor de plastic fles:

  1. De eenvoudigste: de filterkan
  2. De meest bruisende: bruiswatertoestellen
  3. De meest avontuurlijke: de veldfles
  4. De meest retro: glazen flessen
  5. De meest zen: zelfgemaakte ijsthee
  1. De filterkan

Er zijn veel verschillende soorten filterkannen op de markt. Die filteren het kraanwater nog eens extra. De filter hoeft slechts één keer per maand vervangen te worden. Zo drink je kwaliteitsvol water en vermijd je een invasie van bacteriën. In België is het kraanwater ook zonder filterkan drinkbaar! Volgens Aquaflanders is stromend water drinken tot wel 500 keer goedkoper dan flessenwater. Met #ikdrinkkraanwater spoort de federatie van Vlaamse waterbedrijven ons aan om de kraan vaker op te draaien en de plastic fles te laten staan..

  1. Bruiswatertoestellen

Met een bruiswatertoestel kan je in een handomdraai kraantjeswater laten sprankelen. Je kan er ook je eigen frisdrank mee maken door er een siroopje aan toe te voegen. Het verandert de kwaliteit van het water niet,h et voegt alleen wat pit toe.

  1. De veldfles

Als je eropuit trekt neem je natuurlijk je veldfles mee! Veldflessen bestaan in alle soorten: roestvrij staal, glas, gerecycleerd plastic ... En in alle groottes! Het vergt een beetje organisatie, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, wil je niet meer terug. Vergeet niet je veldfles regelmatig te spoelen!

  1. De glazen fles

Ideaal als je van bepaalde frisdranken en andere limonades houdt. De meeste frisdranken uit plastic flessen zijn ook in glazen flessen te verkrijgen! Glas is, net als roestvrij staal, oneindig recycleerbaar én je frisdrank bruist er langer door. Je betaalt wel statiegeld op je glazen fles, maar dat krijg je terug als je de lege fles opnieuw naar de winkel brengt. Niets dan voordelen!

  1. Zelfgemaakte ijsthee

Zweer je bij ijsthee? Waarom niet zelf aan de slag gaan? Altijd lekkerder. Volg dit recept voor een gezonde verfrissing: Laat 8 gr pepermuntthee of andere zoete thee 30 minuten lang trekken in 50 ml heet water. Laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast. Pimp je drankje bij het serveren met basilicum- of muntblaadjes of fruit voor meer smaak. Denk aan sinaasappel, citroen of fambroos. Heerlijk toch? En duurzaam!

Op zoek naar meer tips om je ecologische voetafdruk te verkleinen?

Energie-intensieve apparaten in je huis

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen