Overslaan en naar de inhoud gaan

In 2021 maken de elektrische auto's een grote bocht

mobilite-electrique-borne-lampiris

Bij Lampiris stellen we ons in jouw plaats en ondersteunen we je. Vandaag bestaat 60% van ons wagenpark uit elektrische auto's en tegen eind 2021 zal onze vloot 100% elektrisch zijn. Door deze aanpak proberen we oplossingen uit die ervoor zorgen dat elektrisch rijden zo eenvoudig mogelijk ingeburgerd geraakt om je beter te ondersteunen bij deze overstap.

Ons complete aanbod om te rijden op groene stroom 

Goed nieuws, door ervoor te kiezen om elektrisch te rijden, tackel je de CO2-uitstoot: een elektrische auto stoot gemiddeld 65% minder CO2 uit dan een dieselauto. Het is ook goed voor je portemonnee: een elektrische auto die je thuis oplaadt, kost twee keer minder dan een thermische auto: bij Lampiris is dat ongeveer € 5 voor 100 km.

 

Het voordeel van een "alles in één"-formule

  1. Een voordelig groenestroomtarief: Voor bestuurders van elektrische voertuigen bieden we een groenestroomtarief met een voordelig nachttarief voor het opladen + 5.000 km gratis opladen per jaar
  2. Een laadpaal thuis: Laad je elektrische auto sneller en met een gerust hart op dankzij je thuislaadstation. Geen gedoe meer, je laadt je batterij 's nachts op en vermijdt elk risico op oververhitting. Handig, snel, veilig en goedkoper dan onderweg! 
  3. Een kaart voor opladen onderweg: Er zijn dagen dat de oplaadbeurt thuis niet genoeg is en je wilt je natuurlijk vrij kunnen bewegen. De herlaadkaart van Lampiris biedt deze gemoedsrust. Ze geeft je toegang tot een netwerk van meer dan 6.000 openbare laadpalen in België en meer dan 150.000 laadstations in Europa. Je kunt ze vinden via een praktische en efficiënte applicatie om ze te lokaliseren en je auto heel eenvoudig op te laden. 

 

Belastingverlaging om de herlaadbeurten een boost te geven

Het succes van de elektrische auto hangt voor een groot deel af van de laadinfrastructuur. Daarom stelt de minister een belastingverlaging voor van 45% voor een investering in een laadpaal.

Deze belastingvermindering bedraagt:

  • 45% tot eind 2022
  • 30% in 2023
  • 15% in 2024

 

Hoeveel elektrische laadpalen zijn er momenteel in België?

Er zijn amper 8.500 openbare laadpalen in België, waarvan 500 om snel te laden. Vlaanderen wil tegen 2025 30.000 laadterminals plaatsen en Wallonië zal tegen 2024 7.000 extra terminals plaatsen. Brussel schat dat 11.000 extra laadstations voldoende zullen zijn om in de behoeften te voorzien.   

lampiris-mobilité-borne-recharge-domicile

Kerncijfers van de elektrische auto:

  • Tot ieders verbazing is Europa koploper geworden in de verkoop van elektrische wagens, met + 42% van januari tot juni 2020, en 401.231 verkochte modellen.
  • In het eerste kwartaal van 2021 had 27% van de nieuwe ingeschreven bedrijfswagens betrekking op hybride of elektrische voertuigen (cijfers van Febiac). Groei dankzij de democratisering van de prijzen en de voordelige belastingen. 
  • 70% van de tijd laden gebruikers het voertuig thuis op, 20% van de tijd op het werk en 10% onderweg, dus met behulp van openbare laadpalen.

En wat als we morgen allemaal op groene stroom reden?

Let's go

Geef je mening

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen