Overslaan en naar de inhoud gaan

Actualiteit

In deze rubriek komen alle 'hot topics’ aan bod uit onze actualiteit en die van onze partners. Je leest er bovendien alles over onze evenementen, onze wedstrijden en het reilen en zeilen in de energiesector. 

Lokale en groene energie, van de producent tot bij jou

We zouden natuurlijk allemaal graag onze biologische kip van eigen bodem willen braden met lokale stroom. Goed nieuws: voor klanten van Lampiris kan dat al! Al 18 jaar wordt de groene stroom van Lampiris in België opgewekt door onze lokale producenten. En dat zijn er intussen bijna 1500.

27 Jul. 2021  — 

reacties

Stap voor stap naar een groenere keuken

De voorbije jaren werden we steeds vindingrijker en creatiever in de keuken. We ontdekten de wereld via onze kookpotten. Maar ook onze keuken zélf is geëvolueerd. Het is ondertussen onze favoriete leefruimte, het kloppend hart van ons huis. Maar we hangen in die keuken nog wel altijd vast aan gewoontes waar we vaak niet bij stilstaan. En als je dat dan wél eens doet, blijkt dat je met veel kleine aanpassingen een groot verschil kunt maken. Iets om over na te denken, dus.

8 Jul. 2021  — 

reacties

Stijgende prijzen voor zonnepanelen

Hoewel de prijs van een fotovoltaïsche installatie in de afgelopen 16 jaar ruimschoots is gedemocratiseerd, hebben we de prijzen van zonnepanelen recentelijk zien stijgen. Maar wat is daar de oorzaak van? Je vindt het antwoord in ons artikel!

6 Jul. 2021  — 

reacties

De elektrische auto: we zijn op de goeie weg

Lampiris is een believer als het gaat over de elektrische auto. Samen met onze 100% groene en lokale energie maakt hij de weg vrij voor een betere mobiliteit. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Dat snappen we, want iedereen heeft tegenwoordig de mond vol van die elektrische auto. Maar waarom zie je hem dan amper? Dat lijkt misschien zo, maar er beweegt wel degelijk iets. We raken stillaan op de goeie weg! In dit artikel maken we samen de balans op, zodat jij straks dat bos weer ziet.

21 Jun. 2021  — 

reacties

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze promoties, wedstrijden of persoonlijk advies

 
Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief Er is een fout opgetreden, gelieve opnieuw te proberen